Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2006 12:43 - Lancia Delta
Автор: coffin Категория: Новини   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
0



  lancia Delta - разработката на ТРЕТОТО ПОКОЛЕНИЕ LANCIA Е определена КАТО ЕДИН от най-важните бъдеЩи модели НА ИТАЛИАНСКАТА МАРКА
Lancia Delta, определена от експертите като един от най-важните бъдещи модели на Fiat Auto за марката Lancia, вече е във финалната си фаза на разработка. Автомобилът, който е в центъра на вниманието на феновете по света, ще представи третото поколение Delta, който ще запълни празнината, оставена от предишния модел оттеглил се през 1999 г. Новата Delta e планирана да излезе на Европейкия пазар през 2007 г.

Новият Fiat Stilo и Новият Lancia Delta ще споделят обща платформа, която ще бъде разработена на базата на сегашната здрава CDH Stilo платформа, от австрийски инженери и произведена от гиганта Magna-Steyr. Новият Delta ще бъде произведен заедно със Stilo (който същоще се появи през 2007 г.) в завода Cassino, където монтирането ще се извърши под контрола на Magna-Steyr.

Любопитно е, че подобно на Lancia, сегашната CDH платформа е тествана, както е при повечето автомобили на Fiat Auto, включително и при Fiat Punto и Idea, с прототип AWD система. Това обуславя доброто представяне на версията AWD Delta Integrale.

Ръководител на проекта за дизайн на Delta е Frank Stephenson. Stephenson е легенда сред дизайнерите на автомобили, той е водил проекта за дизайн на Ferrari и Maserati (F430, MC12 и GranSport), както и проектите на BMW, за дизайна на моделите Mini и X5 SUV.

С дизайна на Maserati MC 12, Frank Stephenson безспорно е точният човек за разработването на дизайна на Delta: той преповтаря легендарния модел Lancia Delta Integrale, който в автомобилната история, винаги е свързван с непобедима самоувереност в ралитата.

На автомобилното шоу в Женева Stephenson каза: “Време е да върнем Lancia на верния път.”

На Автомобилното Изложение в Женева тази година, моделът на Lancia - Ypsilon Zagato Sport, представи новата посока на Lancia. Години наред търговската марка пренебрегваше спортния си произход. Откриването на великолепната концепция на Fulvia през 2003 г. накара публиката да жадува появата на спортен модел Lancia (или Gran Turismo). Дизайнът на Fenomenon Holistic, който се доближава до концепцията на Stratos, накара Frank Stephenson да продължи разработките си в тази област. Връщането на елементи от дизайна на известния Stratos, със сигурност допринася за атмосферата на спортния ренесанс на Lancia на Автомобилното Изложение. Сега феновете са в очакване на деня, в който Lancia ще се завърне на пазара с известният модел Delta! 

image



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: coffin
Категория: Лични дневници
Прочетен: 67998
Постинги: 51
Коментари: 34
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол